Bekkenfysiotherapie


Heb je lage rugpijn, buik- of bekkenpijn? Of heb je moeite met het aanspannen of juist het ontspannen van de spieren in bekkenbodem? Dat kan allerlei problemen geven. Zoals last bij het bewegen, bij het vrijen, plassen of ontlasten. Bij Kuipers Fysiotherapie word je snel en vakkundig geholpen. De praktijk is in het centrum van Groningen (bij het station). Ook voor pijnklachten, revalidatie en fysiotherapie bij blessures.


Meer controle en ontspanning


Bekkenfysiotherapie kan je helpen bij het beter ontspannen en controleren van de spieren in je bekken. Dat helpt als je ongewild urine of ontlasting verliest, of juist moeite hebt je ontlasting kwijt te raken. Maar ook als je problemen ervaart bij het vrijen, of pijn hebt in je onderbuik, rond je anus of geslachtsdelen. Ten slotte kan ook bekkenfysiotherapie ook helpen bij verzakkingen van je darmen, blaas of baarmoeder.

Voor vrouwen, mannen en kinderen


We horen van sommige vrouwen dat ze het prettig vinden dat in onze praktijk juist een vrouwelijke fysiotherapeut ze bij hun bekkenproblemen behandelt. Maar klachten van de spieren in het bekken zijn niet alleen voorbehouden aan vrouwen: ook bij mannen en kinderen kunnen bekkenproblemen pijn of incontinentie veroorzaken.

Zwangerschap


In de periode rond zwangerschap en bevalling kunnen vrouwen last krijgen van bekkenpijn en lage rugklachten. Bekkenfysiotherapie kan dan een uitkomst bieden. Maar het werkt ook preventief: voor gezonde zwangeren kunnen oefeningen van de bekkenfysiotherapeut bekkenpijn of problemen met de bekkenbodemspieren voorkomen.

Neem contact op


Heb je dus klachten in je buik, onderrug of bekken(bodem), en zoek je een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut? Vind je het misschien prettig om bij die klachten door een vrouwelijke fysiotherapeut te worden behandeld? Neem contact op met Kuipers Fysiotherapie.

Centrum van Groningen


De praktijk van Kuipers Fysiotherapie is centraal gelegen aan het Stationsplein en beschikt over een moderne oefenruimte om onder begeleiding aan de slag te gaan. Samen werken jullie zo toe naar optimaal herstel in zo kort mogelijke tijd.

Wie we zijn  • Robert-Jan Kuipers
  • Ronald Groeneveld Kuipers Fysiotherapie